Sjöbo Brukshundklubb

För dig och din hund

Hundgodis

Recept på hundgodis

Hundkex med jordnötssmör

Detta behöver du:

4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3/4 dl jordnötssmör
2 1/2 dl varmt vatten

Blanda alla ingredienser.
Knåda degen ordentligt.
Kavla ut och ta ut bitar med kakmått
eller skär ut egna figurer själv.
Grädda i 250 grader tills kakorna blir hårda.

Låt svalna över natten.

 

Hundkex med leverpastej

Detta behöver du:

1 l Filmjölk
1 1/2 kg Vetemjöl
1 dl matolja
150 g riven leverpastej

Blanda allt till en deg.
Kavla ut på bakplåtspapper.

Skär i lagom stora bitar och pricka med en gaffel.

Grädda i 200 grader tills de fått färg. Ta ut och dela dem och sätt sedan in dem i ugnen igen på 100 grader tills de blivit hårda.

 

 

 

Levergodis

Detta behöver du:

500 g rå lever
1 dl vatten
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl maizenamjöl
1 vitlöksklyfta
1 stor finriven morot

Mixa lever och vitlök tillsammans i en matberedare.

Rör ner vatten och den rivna moroten.

Blanda i vetemjölet och hälften av maizenamjölet.

Smeten ska vara ganska tjock så om det behövs blanda i mera maizena.

Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda i 175 grader 20 minuter.

Skär upp lagom stora bitar medan kakan är varm. Lägg bitarna i plastpåse i frysen.

 

Hundkex

Detta behöver du:

7 dl filmjölk
3 dl Keso
125 g margarin
3 msk honung
1/2 dl salt
10 dl vetemjöl
Grovt vete kli

Blanda alla ingredienser väl tillsätt så mycket vete kli att degen blir blank samt lättarbetad.

Gör längder, ca 5 mm i diameter och skär dessa i 5 cm långa bitar.
Grädda bitarna på ett bakplåtspapper i ugn 250 grader tills de fått ljusbrun färg.

Torka därefter kexen i 100 grader tills dess att kexen blir lätta, ca 2-3 timmar.

Ju lägre tid desto hårdare blir kexen.


 © Copyright Sjöbo Brukshundklubb

Tomelillavägen 436-29, Anklam, 275 92 Sjöbo, Pg 125335-0, Swish 1234122719.

För kontakt hänvisas till styrelsen eller gruppledarna