Medlemsmöte

Den 21 oktober 2019 kl. 19.00 håller klubben medlemsmöte. Efter mötet får vi besök av Joakim och Sanna som visar och berättar om bruksgrenen skydd. Se bifogat program och dagordning för mer information.

Dagordning>>

Program>>

Räddningshund

IPO-R

IPO-R är en form av bruksprov som på senare år blivit mycket populär. I Sverige kan man starta i grenarna spår, ytsök och ruinsök. Alla grenar är öppna för vem som helst. Du behöver inte ha utbildat en räddningshund för att kunna delta.

IPO-R-prov i Sverige

Varje år arrangeras ett antal nationella IPO-R-prov i Sverige. Dessa annonseras här och på intranätet Fido så håll utkik efter löpande uppdateringar. Dessutom arrangeras det ibland internationella IPO-R-prov i Sverige som publiceras här och på IRO:s hemsida. Där kan du också läsa mer om de internationella prov som arrangeras i andra länder.

Typ av prov Datum Plats Klass
Internationellt IPO-R-prov 7-8 april 2012 Varberg Ruinsök A+B
Ytsök A+B
Nationellt IPO-R-prov 2-3 juni 2012 MND Ruinsök A
Ytsök A+B

SM för räddningshundar

SM för räddningshundar har tidigare genomförts som ett IPO-R-prov men fr om 2012 gäller nya regler.

VM för räddningshundar

VM arrangeras varje år som ett IPO-R-prov både som en individuell tävling och som lagtävling.

Klubbens Räddningshundar

År Förare Hund Ras