Sjöbo Brukshundklubb

För dig och din hund

Kursinnehåll

Kursutbudet varierar med efterfrågan och tillgången på instruktörer. Det är därför inte säkert att alla typer av kurser startar varje säsong.

Kurserna startar på höst och vår, med undantag av valpkurserna som startar något oftare.

Vill du veta när en kurs som du är intresserad av startar, använd vår kursbevakning.
OBS! det är ingen anmälan till kurs bara en bevakning.

Valpkurs

Den är till för dig med valp som är mellan 3 och 6 månader. Kursens mål är att ge dig en grundläggande kunskap om hunduppfostran. Den ger även din valp social träning med andra hundar och människor. Kursen är förberedande för tex allmänlydnadskurser.

Allmänlydnadskurs

Kursen vänder sig till er alla som har hund över 6 månader oavsett om ni gått valpkurs eller ej. Här får ni träna på grunderna i vardagssituationer såväl ensam som i grupp. Den hjälper er som ekipage att få en fungerande vardag. Kursen är även en bra grundplåt för dig som planerar att börja tävla med din hund. 

Tävlingslydnad grundkurs och fortsättningskurs

Grundkursen omfattar lydnadsklass 1 och appellklass. För att gå fortsättningskursen måste ni vara uppflyttade till lydnadsklass 2 eller lägre klass i bruks. Tävlingsmomenten i de olika klasserna gås igenom teoretisk och praktiskt. Kursen riktar sig enbart till tävlingsekipage.

Aktiveringskurs

På denna kurs får du och din hund prova på olika aktiviteter såsom uppletande av föremål, agility, spår, sök, rallylydnad m.m. Ni får på så sätt inblick i nästan hela vår verksamhet och får även träffa flera av instruktörerna.

Spårkurs

Här får ni chansen att utveckla hundens spårförmåga. En både rolig och nyttig aktivering. Spår är ett av specialmomenten inom brukstävling. Du lär dig att lägga spår samt att läsa din hund när den spårar.

Sökkurs

Sök är ett av specialmomenten inom brukstävling som lär din hund att leta upp figuranter i skog och mark. Du lär din hund att utnyttja vindvittring istället för spårvittring. Här jobbar man i grupp, är figurant och hjälper varandra. Det krävs god grundlydnad för att kunna ha hunden lös i markerna. 

Klickerkurs

Kurs 1 - hur du blir en bättre hundtränare.. Vänder sej till dej som är intreserad av att bli bättre på att träna hund genom att använda sej av klickertänk..Du bör ha gått tävlingslydnadskurser eller vara intreserad av tävling. Kursen består av 50 % teori samt träningsläxa mellan kurstillfällena. Kurstillfällena är halvdagar och 4 tillfällen.

Kurs 2 - Är en fortsättning på kurs 1 men mer inriktad på tävlingsmoment. Vänder sej till dig som gått kurs 1. Kurstillfällena är halvdagar och 5 tillfällen myckt praktisk träning.

Rallylydnadskurs

Den nyaste flugan i hundvärlden som blandar agility, lydnad och freestyle till en fartfylld fest för dig och din hund. Du följer en bana där ni ska utföra olika moment. Här krävs ingen tävlingslydnad utan du och din hund ska vara ett team som jobbar ihop.

Agilitykurser

Agility är en modern, publikfriande tävlingsform. Den går fort mellan slalompinnar, på vippbrädor, genom tunnlar och över hinder. Oftast är hunden lika förtjust som publiken och förhoppningsvis hinner även föraren med i de snabba turerna. Agility är roligt för alla och när det är som bäst också en uppvisning i avancerad lydnadsdressyr. 

Nybörjarkurs

Mål:
Hunden ska kunna springa genom tunnlar och hoppa flera hopphinder i följd, efter förarens anvisning, samt prova på slalom och kontaktfältshindren.
Förkunskaper:
Hunden ska kunna vara lös och komma på inkallning.

Fortsättningskurs

Mål:
Hunden ska kunna ta sig över alla hinder (hopp, tunnel, däck, långhopp, slalom, A, bom/balans och vippbräda). Ekipaget ska kunna ta sig runt en enklare klass 1 bana, både hoppklass och agilityklass, när kursen är slut.
Förkunskaper:

  • Hunden ska kunna vara lös och komma på inkallning.
  • Hunden ska kunna springa genom tunnlar och hoppa flera hopphinder i följd, efter förarens anvisning.
  • Både du och din hund bör tycka att agility är kul!

Blåbärskurs

Kursen är tävlingsinriktad!
Mål:
Ekipaget ska kunna starta på en blåbärstävling, med tunnlar i olika längd och hopphinder, när kursen är slut.
Förkunskaper:

  • Hunden ska kunna vara lös och komma på inkallning.
  • Hunden ska kunna springa genom tunnlar och hoppa flera hopphinder i följd, efter förarens anvisning.
  • Både du och din hund bör tycka att agility är kul!

Slalomkurs

Mål:
Ekipaget ska få tips och träna på olika metoder, som de kan träna in slalom på.
Förkunskaper:

  • Hunden ska kunna vara lös och komma på inkallning.
  • Hunden ska kunna springa genom tunnlar och hoppa flera hopphinder i följd, efter förarens anvisning.
  • Både du och din hund bör tycka att agility är kul!

Bevakningskurs patrullhund

Sedan en del år tillbaka är det fritt fram att tävla i den omtyckta bevakningstävlingen utan att ha en certad tjänstehund i försvaret.
Kursen riktar sig därför till dem som vill tävla bevakning civilt och kommer att inrikta sig på skogsarbetet.
Lydnadsdelen är som övriga bruksgrenar, och kommer ej att beröras så mycket under denna kurs.
I skogsarbete ingår även spårupptag och kortare spår. Du hittar reglerna här>>

Träningstillfällen

På våran klubb är du välkommen att träna när som helst (ej tävlingsdagar). Vi har gemensam träning på måndagkvällar och träningsgrupper i lydnad, spår och sök. Detta är inga kurser utan medlemmar som tränar på egen hand. Om du är intresserad finns kontaktpersonerna här >> under Träningsgrupper

Aktuella kurser >>
Kontaktpersoner träningsgrupper >>

Samtliga kurser anordnas i samarbete med

 

Kursinfo

Markera den kurs som du är intresserad av, fyll i din e-postadress och ditt namn. Är du intresserad av fler kurser gör du en ny anmälan. Du får ett mail som du måste bekräfta. Ser du inget titta i din spammapp. När en kurs blir aktuell får du e-post med länk så du kan se om kursen passar dig och anmäla dig. Klicka i rutan under ditt namn för att godkänna prenumerationen.
Antispam
Vi har lagt in spamskydd. Fyll i bokstäverna.

 
© Copyright Sjöbo Brukshundklubb

Tomelillavägen 436-29, Anklam, 275 92 Sjöbo, Bg 5289-7899, Swish 1234122719


För kontakt hänvisas till styrelsen eller gruppledarna