Hundkex med jordnötssmör
Detta behöver du:
4 dl vetemjöl 2 dl havregryn 3/4 dl jordnötssmör 2 1/2 dl varmt vatten
Blanda alla ingredienser. Knåda degen ordentligt. Kavla ut och ta ut bitar med kakmått eller skär ut egna figurer själv. Grädda i 250 grader tills kakorna blir hårda.
Låt svalna över natten.
|
|
Hundkex med leverpastej
Detta behöver du:
1 l Filmjölk 1 1/2 kg Vetemjöl 1 dl matolja 150 g riven leverpastej
Blanda allt till en deg. Kavla ut på bakplåtspapper.
Skär i lagom stora bitar och pricka med en gaffel.
Grädda i 200 grader tills de fått färg. Ta ut och dela dem och sätt sedan in dem i ugnen igen på 100 grader tills de blivit hårda.
|
Levergodis
Detta behöver du:
500 g rå lever 1 dl vatten 1 1/2 dl vetemjöl 1 dl maizenamjöl 1 vitlöksklyfta 1 stor finriven morot
Mixa lever och vitlök tillsammans i en matberedare.
Rör ner vatten och den rivna moroten.
Blanda i vetemjölet och hälften av maizenamjölet.
Smeten ska vara ganska tjock så om det behövs blanda i mera maizena.
Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i 175 grader 20 minuter.
Skär upp lagom stora bitar medan kakan är varm. Lägg bitarna i plastpåse i frysen.
|
|
Hundkex
Detta behöver du:
7 dl filmjölk 3 dl Keso 125 g margarin 3 msk honung 1/2 dl salt 10 dl vetemjöl Grovt vete kli
Blanda alla ingredienser väl tillsätt så mycket vete kli att degen blir blank samt lättarbetad.
Gör längder, ca 5 mm i diameter och skär dessa i 5 cm långa bitar. Grädda bitarna på ett bakplåtspapper i ugn 250 grader tills de fått ljusbrun färg.
Torka därefter kexen i 100 grader tills dess att kexen blir lätta, ca 2-3 timmar.
Ju lägre tid desto hårdare blir kexen.
|